Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı

24.07.2013 3723

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

Erken çocukluk öğretmen yardımcısının sahip olduğu, çocuğun gelişim ilkelerine uygun eğitim programını uygulamada öğretmene yardımcı olma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Alanın Altında Yer Alan Dallar

1-Erken Çocukluk Eğitimi,

2-Özel Eğitim dallarında eğitim verilmektedir.

Eğitim ve Kariyer İmkânları

Meslek liselerinin Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olanlar, "Yükseköğretime Geçiş Sınavı"nda başarılı olurlarsa lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili programlarına devam edebilirler. Sınavsız yerleşebilecekleri ön lisans programları mevcuttur.

Kamu kuruluşlarına bağlı kreşlerin, özel yuva ve anaokullarının, gündüz bakımevlerinin artmasıyla birlikte çalışma alanı genişleyen bir meslektir. Kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi mezunları, kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı, rehabilitasyon merkezleri ve çocuk kulüplerinde öğretmen yardımcısı olarak görev yapabilirler.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanından mezun olan öğrencilerin yerleşebilecekleri Yükseköğretim Programları.

Program Adı

Süre (Yıl)

Puan Türü

Çocuk Gelişimi (Yüksekokul)